Lof voor Frey: “Een type zoals hem is graag gezien bij de Antwerp-fans”

Lof voor Frey: “Een type zoals hem is graag gezien bij de Antwerp-fans”

02-02-2022 10:10
2

Michael Frey heeft inmiddels al achttien competitiedoelpunten achter zijn naam staan bij Royal Antwerp FC. Clubicoon Alex Czerniatynski is dan ook lovend over de aanvaller tegenover Het Laatste Nieuws.

Volgens Czerniatynski is Frey een gesel voor elke verdediging. ''Frey weegt op een verdediging. Ik heb het wel voor hem. Akkoord, technisch is hij ietwat beperkt en hij heeft het soms moeilijk in de combinatie. Maar ik vind hem een goede, ambetante spits.”

Volgens de voormalige Rode Duivel is Frey een favoriet bij de supporters van Antwerp. “Wees gerust: een type Frey is graag gezien bij de fans. (lacht) Ik zag hem een paar maanden geleden eens een tackle doen aan de cornervlag. Hij veroverde de bal en iets later werd er gescoord."

Aly Samatta aan de andere kant zoekt nog naar de weg naar goal. ''Een heel ander type dan Frey. Technisch iets sterker. Alleen is het al te vaak alles of niets bij hem. Hij brengt nog niet wat hij bij KRC Genk liet zien destijds. Maar misschien kan hij het verschil maken tijdens de play-offs. Een spits moet vertrouwen hebben en krijgen."