Dessers: Ik weet niet wat het is, maar bij Genk was dat ook al zo

Dessers: "Ik weet niet wat het is, maar bij Genk was dat ook al zo"

30-01-2022 09:00 Laatste update: 09:04

Cyriel Dessers heeft het enorm naar zijn zin bij Feyenoord. De 27-jarige spits, die wordt gehuurd van KRC Genk, stelt dat er maar één ding aan schort in De Kuip: een basisplaats.

"Eigenlijk is het op alle vlakken top", zegt Dessers bij Extra Time van Sporza. "Het is een gigantische club, een fantastisch stadion. Er zitten 50.000 supporters bij thuiswedstrijden, dat is ongekend. Het complex is mooi, we hebben een goede trainer. Alles klopt eigenlijk. Het enige dat ontbreekt, is een vaste basisplaats."

Dessers zat vorig jaar in hetzelfde schuitje bij Genk, waar hij Paul Onuachu voor zich had. "Ik weet niet wat het is. Vorig jaar had ik het bij Genk en nu bij Feyenoord. Mijn concurrenten zijn allebei topscorer. Onuachu stopte niet met scoren en hetzelfde is nu met Linssen. Maar ik zit al aan de dubbele cijfers: tien goals en drie assists. Voor de minuten die ik heb gespeeld zijn dat heel goede cijfers."

"Ik voel me ook heel goed", benadrukt Dessers. "Na een moeilijk jaar voel ik me hier echt geliefd. Door de groep, de supporters, de trainer. Dat is heel positief, maar het enige dat ontbreekt is die basisplaats."

Van Persie
Dessers steekt ook zijn bewondering voor Robin van Persie niet onder stoelen of banken. "Hij is wel echt goed", zegt Dessers over de spitsentrainer van Feyenoord. "We werken op kleine dingen, zoals aannames in de zestien meter, wegdraaien. Dan denk je: wanneer gebruik je dat? Een week later scoor ik twee keer op dezelfde manier. Dan denk je: dat is wel echt gek, want hij leert je dat. Als hij dingen vertelt uit zijn eigen verleden, dan luister je met open mond."