Ouattara weigerde oliedollars en koos voor Genk: Perfecte tussenstap

Ouattara weigerde oliedollars en koos voor Genk: "Perfecte tussenstap"

27-01-2022 08:30
3

Met Aziz Ouattara heeft KRC Genk deze winter een nieuwe middenvelder in huis gehaald. De Ivoriaan kon rekenen op flink wat interesse, maar koos voor Genk. Ook oliedollars konden hem niet verleiden om niet richting België te trekken.

De 21-jarige middenvelder brak door bij Hammarby, waar hij zich in de kijker speelde van flink wat clubs. Onder andere Genk toonde interesse, maar ook de oliedollars lonkten voor Ouattara. "Vooral Al Ain uit Abu Dhabi drong aan", onthult de middenvelder bij Het Belang van Limburg.

Toch koos hij voor de stap naar Genk. "Financieel was het een heel aantrekkelijke aanbieding, maar ik vind mezelf nog te jong om puur voor het geld te kiezen. Ik wil een carrière uitbouwen in Europa en daarvoor was Genk de perfecte volgende stap. Kijk naar Aidoo, die van Hammarby naar Celta de Vigo in La Liga trok, met Genk als tussenstation."

Inmiddels geniet Ouattara van zijn periode bij Genk en ziet hij ook al meteen een niveauverschil. "Het zijn er minstens twee. Maar ik hou wel van die uitdaging, dit is de reden waarom ik voor Genk heb gekozen", besluit Ouattara. De middenvelder staat zondag tegenover Zulte Waregem, waarin hij mogelijk zijn debuut kan maken.