Van Nistelrooy looft jonge Belg Bakayoko: Hij vertrouwt op belletje van A-ploeg

Van Nistelrooy looft jonge Belg Bakayoko: "Hij vertrouwt op belletje van A-ploeg"

22 januari - 19:06
0

Ruud van Nistelrooy is zeer tevreden na de 3-0 zege van Jong PSV op Excelsior in de Keuken Kampioen Divisie. De trainer van de Eindhovense beloften zag dat onze landgenoot Johan Bakayoko weer de uitblinker was met twee assists en een treffer. 

"Alle spelers haalden hun huidige topniveau. Dat wij zo konden domineren tegen Excelsior had ik niet verwacht. Dit is de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie, die op een promotieplek staat en op veel vlakken uitstekende statistieken kent", zegt Van Nistelrooy tegen het Eindhovens Dagblad. Jong PSV is zelf door de goede prestaties geklommen naar de negende plek.

Bakayoko heeft een groot aandeel in de opmars. In de afgelopen drie duels maakte de Belgische aanvaller zes doelpunten en gaf hij vier assists. "Johan blijft gefocust op zijn ontwikkeling en zijn spel, ook na de goede wedstrijden van de afgelopen weken", stelt Van Nistelrooy. "Hij vertrouwt erop dat dat belletje vanuit het eerste elftal een keer gaat komen. En ik ook. En zo niet, dan blijft hij gewoon zo doorgaan."

Volgens de voormalig topspits heeft Bakayoko niets aan 'please-minuten' in PSV 1. "Als het belletje komt, dan heb ik liever dat dat gaat om een definitieve kans bij de A-selectie om de concurrentie aan te gaan en een mooie plek af te dwingen. Ik ben op alle vlakken heel tevreden met de manier waarop hij zich manifesteert."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie