Vissel Kobe wil Iniesta na dienstverband van drie jaar eren met standbeeld

Vissel Kobe wil Iniesta na dienstverband van drie jaar eren met standbeeld

Mogelijk krijgt Andrés Iniesta een eigen bronzen standbeeld in Japan. Als het aan zijn club Vissel Kobe ligt, wordt de Spanjaard op die manier geëerd voor wat hij het Japanse voetbal gegeven heeft.

Het beeld van Iniesta moet voor de ingang van het stadion komen te staan. Vissel Kobe is een donatiecampagne gestart om de operatie te bekostigen. Naar verluidt is er vijftien miljoen yen - omgerekend 115 duizend euro - nodig om het bronzen beeld te plaatsen.

De Spaanse voetballegende is een ware grootheid in Japan. In zijn eentje heeft hij naar schatting al honderd miljoen dollar in het laatje gebracht bij Vissel Kobe. Dit omdat hij vaak in reclamespotjes speelt en veel jongeren zijn shirt kopen. Met Iniesta won de Japanse club de nationale beker en de Super Cup. 'Het is zonder overdrijving een wonder om Iniesta in Japan te zien spelen', luidt de tekst bij het bericht van het standbeeld op de clubsite van Vissel Kobe.

Iniesta speelt sinds medio 2018 in Japan en heeft nog een contract tot de zomer van 2024. In 101 wedstrijden voor de club scoorde hij 23 keer en was hij 22 keer aangever. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie