Imke Courtois over GS bij de vrouwen: De Caigny is opnieuw favoriet

Imke Courtois over GS bij de vrouwen: "De Caigny is opnieuw favoriet"

12 januari - 12:00 Laatste update: 11:47
2

De Gouden Schoen zal ook bij de vrouwen opnieuw uitgereikt worden. Imke Courtois gaf haar voorspelling voor de uitreiking. "Tine De Caigny is opnieuw favoriet," vertelt de analiste aan Sporza.

Het is nog maar de zesde keer dat ook onze Belgische voetbalsters in aanmerking komen voor de Gouden Schoen. Het grote verschil met de mannen is dat ook de Red Flames die in het buitenland het mooie weer maken in aanmerking komen. De twee grote kanshebbers van dit jaar zijn Tine De Caigny van Hoffenheim en Tessa Wullaert van RSC Anderlecht.

Ambitieus
Tine De Caigny ging vorig jaar met de prijs aan de haal en maakte deze zomer de overstap van Anderlecht naar Hoffenheim, de subtop in Duitsland. "Ze is ambitieus en down to earth tegelijk," merkt Courtois op. Ze werd met haar club uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League, maar staat in de competitie wel op plek 2. Volgens Courtois is ze opnieuw de grote favoriet om met de prijs naar huis te gaan. Ze heeft dit seizoen opnieuw stappen gezet. “Ze was fysiek al sterk, maar door naar een sterkere competitie te gaan en in de Champions League te spelen, voetbalt ze nog veel vaker in matchen met een hoog tempo."

De recordhoudster
Voor Tessa Wullaert zou het al de vierde Gouden Schoen zijn, mocht ze vanavond winnen. Als kapitein van Anderlecht en de Red Flames blijft ze waanzinnige statistieken voorleggen. Volgens Courtois is ze dé grote figuur in de Belgische competitie. Wullaert zit momenteel aan 17 doelpunten en 11 assists in slechts 14 matchen. Dat zijn waanzinnige statistieken. "Ze zal zeker graag een vierde schoen willen," besluit Courtois. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie