EA Sports gaat op zoek naar 'Team of the Year', drie Rode Duivels op de longlist

EA Sports gaat op zoek naar 'Team of the Year', drie Rode Duivels op de longlist

10-01-2022 23:09

Normaal gezien staat het eindejaar in het teken van prijsuitreikingen, maar blijkbaar vindt EA Sports dat eerder iets voor de januarimaand. Via haar website en sociale media gaat de ontwikkelaar van het razend populaire FIFA-game op zoek naar het 'Team of the Year'. Drie Rode Duivels mogen hopen op een stekje.

Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku zijn opgenomen op de longlist van EA Sports. Het woordje 'long' mag je behoorlijk letterlijk nemen, want in totaal zijn er liefst 80 kandidaten voor slechts elf plekjes. Cijfermatig maakt Courtois de grootste kans, want hij heeft slechts zes concurrenten. Gianluigi Donnarumma, Edouard Mendy en Jan Oblak lijken de belangrijkste kanshebbers. Overigens is het opvallend dat Manuel Neuer ontbreekt.

Voor De Bruyne en Lukaku is de tegenstand moordend, al hoeft dat op zich niet zoveel te betekenen. Het zijn namelijk de mensen thuis die kunnen stemmen via de website van EA Sports. Wanneer de resultaten bekend gemaakt worden, heeft de spelontwikkelaar nog niet exact bepaald.