Mannaert in zijn nopjes bij Club Brugge: Een echt voetbaldier

Mannaert in zijn nopjes bij Club Brugge: "Een echt voetbaldier"

04-01-2022 12:00
12

Club Brugge heeft Alfred Schreuder aangesteld als nieuwe coach. De Nederlander stond er snel, en dat is geen toeval. Sportief manager Vincent Mannaert had hem al geruime tijd in het oog. 

"Schreuder stond al een hele tijd op dat lijstje, net als anderen", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. "Waarom we voor hem hebben gekozen? Hij was meteen beschikbaar, kent Club Brugge én is een echt voetbaldier. Hij weet wat het is om aan de top te werken. Zowel als assistent als hoofdcoach. Hij was zeer goed voorbereid voor ons gesprek en kende quasi alle spelers. Hij liet blijken dat hij Club al langer kende."

Veel analisten spreken over de ideale timing voor een trainerswissel, maar Mannaert weerlegt dat. "Dit was niet de ideale timing om afscheid te nemen. We wilden met Philippe doorgaan tot minstens het einde van het seizoen. Maar hij heeft een keuze gemaakt, en dat hebben wij nu ook gedaan."

Schreuder stond dinsdag al voor het eerst op het veld in Marbella. De spelers hebben dus nog tijd genoeg om de Nederlander te leren kennen.