'FC Barcelona is terug: we zijn weer een grote speler op de transfermarkt'

'FC Barcelona is terug: we zijn weer een grote speler op de transfermarkt'

03-01-2022 15:30
8

Wapengekletter in Camp Nou: FC Barcelona is terug. Dat liet de clubpresident Joan Laporta maandag optekenen tijdens de presentatie van de eerste winterversterking Ferran Torres.

Torres komt voor 55 miljoen euro over van Manchester City en dat is slechts het begin, benadrukt Laporta. "Ons doel is een geweldig team te bouwen. En als alles goed gaat, geloof ik dat het lukt. Iedereen in de wereld kan zich schrap zetten, want we zijn terug als grote speler op de transfermarkt. Barcelona is terug."

Alvaro Morata, door Juventus gehuurd van Atlético Madrid, moet volgens Spaanse media de nieuwe spits worden in Camp Nou. Ook de naam van Erling Haaland (Borussia Dortmund) blijft opduiken. "Heel snel zullen we de wederopstanding van Barcelona gaan beleven", aldus Laporta. "We zijn bezig een team te bouwen van jonge spelers met een geweldige toekomst."

De uitspraken van Laporta zijn opmerkelijk, omdat hij nog niet zo lang geleden de financiële status van Barcelona 'zorgwekkend' noemde. Tussen januari en augustus 2021 steeg de schuld naar 1,35 miljard euro. Torres kan door de financiële eisen van La Liga nog niet ingeschreven worden.