Club Brugge met kopzorgen, ook geen Balanta op winterstage

Club Brugge met kopzorgen, ook geen Balanta op winterstage

03-01-2022 09:17 Laatste update: 16:48
6

De winterstage van Club Brugge gaat behoorlijk chaotisch van start, dat is het minste wat je kan zeggen. Deze maandagochtend vertrekt het huidige nummer twee uit de Jupiler Pro League voor een week naar Marbella. Dat gebeurt zoals verwacht zonder Philippe Clement, maar een zevental spelers ontbreekt eveneens.

Dat Clement niet mee zou afreizen naar Spanje, werd de voorbije dagen al duidelijk. AS Monaco is zijn nieuwe bestemming. Zondag was Clement, samen met zijn assistenten, nog aanwezig op de bekerwedstrijd van zijn toekomstige club, al blijft het wachten op een officiële aankondiging. Naast Clement moeten echter ook zeven spelers verstek geven, vanwege - hoe kan het ook anders - corona.

Op haar eigen website kondigt Club aan dat Matej Mitrovic, Kamal Sowah, José Izquierdo, Senne Lammens, Noah Mbamba en Ruben Providence zelf positief getest hebben. Zij moeten dus achterblijven in Brugge en een quarantaineperiode uitzitten. Daarnaast zal ook Ignace Van der Brempt ontbreken. Die bleek niet zelf positief, maar heeft onlangs wel een hoogrisicocontact gehad. Club wil geen enkel risico lopen.

Club reist deze maandagochtend dus richting Marbella, al zullen enkele jongens rechtstreeks aansluiten op het oefenkamp. Dat duurt tot zondag 9 januari. Zes dagen later schiet Blauw-Zwart terug in actie, met een thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden. Met Alfred Schreuder als nieuwe hoofdcoach?

Update: Club Brugge is inmiddels al begonnen aan de eerste training in Marbella, maar doet dat ook zonder Eder Balanta. De Colombiaan zat wel in de selectie voor de winterstage, maar staat toch niet op het trainingsveld. Door een hoogrisicocontact heeft men bij Club Brugge besloten om (voorlopig) geen beroep te doen op de middenvelder.