Union zet strafste uitcampagne in eerste klasse neer sinds kampioensjaar in 1935

Union zet strafste uitcampagne in eerste klasse neer sinds kampioensjaar in 1935

02-01-2022 18:00
2

Union Saint-Gilloise won haar laatste zes uitwedstrijden. Daar was een ploeg al niet meer in geslaagd sinds 1935. Toen was het Union zelf dat maar liefst 60 wedstrijden op rij niet verloor.

Dat de Unionisten aan een straf seizoen bezig zijn, tonen de statistieken. In tien uitwedstrijden kon Union dit seizoen slechts twee keer niet winnen. De laatste zes verplaatsingen leverden telkens een driepunter op voor de mannen van Felice Mazzu.

Die knappe zegereeks doet denken aan een van de beste teams dat Union ooit gehad heeft. Tussen 8 januari 1933 en 3 februari 1935 verloor Union gedurende 60 wedstrijden geen enkele keer. Dat leverde de Brusselse traditieclub de bijnaam Union 60 (Union soixante) op. Vandaag de dag wordt er nog steeds een prijs uitgereikt voor de club met de langste ongeslagen reeks in het Belgische voetbal. De Jules Pappaert-trofee, genoemd naar de kapitein van Union van '33 tot '35.

In die periode speelde Union drie keer kampioen. De Brusselaars staan momenteel zeven punten los aan de kop van het klassement. Na de winterstop trekt het naar RFC Seraing, waar het een zevende uitzege op een rij zal willen boeken.