Lukaku betaalt voor uitspraken: 'Uit de kern voor Liverpool-match gelaten'

Lukaku betaalt voor uitspraken: 'Uit de kern voor Liverpool-match gelaten'

02-01-2022 10:40 Laatste update: 10:45
40

Terwijl Koning Voetbal in België een korte winterslaap houdt, rolt zondag de bal in de Premier League. Vanaf 17u30 staat Chelsea – Liverpool op het programma. De vraag voor de topper is natuurlijk 'Speelt Romelu Lukaku?'.

Lukaku gaf net voor de jaarwisseling een opvallend interview. Daaruit bleek dat de Rode Duivel zich niet helemaal lekker in zijn vel voelt bij Chelsea. Hij vindt zich niet in het nieuwe systeem van de manager. Verder zei Lukaku dat hij Inter en Lautaro Martinez mist en eigenlijk deze zomer liever naar Barcelona, Real Madrid of Bayern München was vertrokken. Het interview sloeg in Engeland in als een bom. Zeker nadat Lukaku na enkele moeilijke weken weer belangrijk was voor Chelsea.

Ook Thomas Tuchel had de uitspraken van Lukaku niet verwacht. De manager van Chelsea liet ondertussen verstaan dat hij het niet leuk vindt wat Lukaku deed. Het is nu natuurlijk de vraag of de uitspraken ook meteen gevolgen gaan hebben voor Lukaku. Mag hij tegen Liverpool in de basis starten? De voorbije twee matchen was Lukaku een basisspeler en scoorde telkens.

Volgens onder meer The Guardian bestaat de kans dat Lukaku niet zal spelen. De Engelse bron meent zelfs dat Lukaku helemaal de selectie voor de match tegen Liverpool niet haalt. Dat nieuws is nog niet bevestigd door de club. Opvallend, in de tweet voor de match tegen Liverpool staat Lukaku alvast niet op de foto. Op de nieuwjaarstweet van Chelsea speelt Lukaku slechts een bijrol. Toeval? Dat zal de komende weken blijken.

Update: Volgens David Ornstein zal Lukaku niet spelen tegen Liverpool. Volgens de journalist van The Athletic heeft Tuchel de Rode Duivel niet opgenomen in zijn selectie voor de topper.