Tuchel houdt zich niet in na nieuwe Chelsea-domper: 'Is een grap, echt een grap'

Tuchel houdt zich niet in na nieuwe Chelsea-domper: 'Is een grap, echt een grap'

30-12-2021 07:15 Laatste update: 07:16
5

Nadat Lukaku met Chelsea woensdagavond 1-1 gelijkspeelde tegen Brighton & Hove Albion, was Chelsea-manager Thomas Tuchel na afloop in alle staten. De Duitser klaagde over de arbitrage en foetert dat Chelsea op dit moment niet meer meedoet om de titel.

Door een late goal van Danny Welbeck eindigde het in 1-1 op Stamford Brigde. "Normaal zou ik dit eerlijk gezegd nooit vertellen, maar we hadden honderd procent recht op een penalty na een overtreding op Christian Pulisic", vertelt Tuchel na afloop op de persconferentie. De coach is ook boos over een afgekeurde goal van Mason Mount. "Het was een fifty/fiftyduel met Mount. Waarom moest de scheidsrechter al fluiten voordat de bal over de lijn was?"

"We hebben de VAR om te checken, waarom kon de scheids niet wachten?", vraagt een geïrriteerde Tuchel zich hardop af. "Is hij zo zeker van zijn zaak, of wil hij de spanning in de wedstrijd houden?" Vervolgens komt Tuchel terug op het penaltymoment. "Het is een grap, echt een grap. Zeker omdat de VAR niet ingreep."

Chelsea heeft momenteel acht punten minder dan koploper Manchester City. Maken The Blues desondanks nog een kans in de titelrace? "Hoe moeten we überhaupt nog in de titelrace zitten?" countert Tuchel. "We hebben zeven coronabesmettingen en missen vijf of zes spelers langer dan zes weken. Hoe moeten we dan strijden voor de titel? Iedereen die wél een fitte ploeg heeft, traint op volle kracht om deze competitie te doorstaan. We zouden dom zijn als we dachten dat wij dat nu ook kunnen doen."