Ik denk dat ze bij Club Brugge meer naar Anderlecht kijken dan naar Union

"Ik denk dat ze bij Club Brugge meer naar Anderlecht kijken dan naar Union"

29-12-2021 11:58
35

De Jupiler Pro League heeft al een deel van haar geheimen prijsgegeven. Na 21 speeldagen prijkt zowaar Union Saint-Gilloise bovenaan, met Club Brugge als dichtste achtervolger. Volgens Marc Degryse komt het gevaar voor Club echter uit een andere Brusselse gemeente.

Hoewel Union autoritair en verdiend aan kop gaat, ziet Degryse in RSC Anderlecht een grotere uitdager. "Ik denk dat ze bij Club meer naar Anderlecht kijken", probeert hij in het hoofd van Philippe Clement en co te kijken. "Ik heb het gevoel dat we sneller dan verwacht terugkeren naar een klassieke tweestrijd tussen Club en Anderlecht."

Toch mag Union niet uitgevlakt worden, integendeel. Degryse ziet een echte ploeg bij de Brusselaars. "De vraag is niet langer of ze bij de eerste vier zullen zijn. De vraag is of ze kunnen meedoen voor de landstitel", stelt hij. Hun hoogconjunctuur zal ook niet meteen verdwijnen. "Om te zeggen dat ze een inzinking zullen krijgen... Ik zie geen enkele reden waarom dit zou gebeuren", waarschuwt Degryse de concurrentie.

Volgens hem zijn Union, Club en Anderlecht zeker van hun stekje in de Champions Play-Off. Voor het vierde plaatsje denkt Degryse aan Royal Antwerp FC of KAA Gent.