Kan Cercle Brugge eindelijk nog eens winnen van Club Brugge?

Kan Cercle Brugge eindelijk nog eens winnen van Club Brugge?

26-12-2021 10:00
12

Cercle Brugge sluit 2021 af met een derby tegen Club Brugge. De voorbije weken raapte de Verenging net op tijd voldoende punten om met een beter gevoel het jaar uit te gaan. Maar als we de statistieken mogen geloven, zal het eindejaarsvertrouwen van Cercle Brugge toch wat minder worden.

1,5 maand geleden zat Cercle Brugge nog in de hoek waar de klappen vielen. Maar toen kwamen er zeges tegen KV Mechelen, KV Kortrijk, STVV en Seraing. Cercle Brugge liet de 17e plaats voor wat het was en rukte op naar plaats 12. Bij Union liep het op de vorige speeldag uit naar 0-2, maar het ging alsnog mis mede door een eigen doelpunt verloor Cercle Brugge met 3-2.

Vlak voor de derby staat Cercle Brugge nu 14e met 22 punten. Dat zijn slechts 3 punten meer dan de huidige nummer 17 Seraing. De redding is dus nog verre van zeker voor Cercle Brugge. Een overwinning tegen Club Brugge zou groen en zwart serieus helpen, maar de kans dat Cercle Brugge straks de grote broer verslaat is klein. Tenminste als we kijken naar de statistieken.

Club van 't stad
Sinds het seizoen 1995/1996 speelden Cercle Brugge en Club Brugge 40 keer tegen elkaar in de competitie en de beker. Cercle Brugge wist amper 6 duels te winnen. De laatste keer dat Cercle Brugge wist te winnen van Club Brugge dateert al van 31 oktober 2013. Cercle Brugge haalde het toen met 2-0. Buyl en Kalonji deden de netten trillen. Bij de bezoekers pakte Vazquez rood. Enkel Engels maakte van de huidige selecties het duel mee. 

De voorbije jaren wist Cercle Brugge Club Brugge 5 keer op een gelijkspel te houden. Voor de laatste draw moeten we slecht teruggaan naar 6 augustus van dit jaar. Door een goal van Vormer leek Club Brugge opnieuw te gaan winnen, maar in het slot van de partij tekende Waldo Rubio nog voor de gelijkmaker.

Van vol naar leeg stadion
Donderdag was het Jan Breydelstadion tijdens de bekermatch Club Brugge – Oud-Heverlee Leuven nog goed gevuld. Vanwege de coronamaatregelen mag dat zondag niet het geval zijn. De derby zal er weer eentje worden zonder publiek.