Martinez onder de indruk van goudhaantje Club Brugge: Betoverend

Martinez onder de indruk van goudhaantje Club Brugge: "Betoverend"

25-12-2021 14:40
49

Charles De Ketelaere blijft maar overtuigen en is één van de grote kanshebbers om de Gouden Schoen te winnen. Hij is de laatste weken niet te stoppen bij Club Brugge en maakt ook flink wat indruk op bondscoach Roberto Martinez.

In een gesprek met Eleven Sports kan de Spaanse bondscoach van de Rode Duivels de lof niet op over het jeugdproduct van Club Brugge. "Hij is technisch héél sterk, glijdt over het veld …, hij is betoverend om naar te kijken", aldus Martinez. "Hij heeft die balbehandeling, de elegantie", klinkt het.

Bij Club Brugge staat De Ketelaere in de spits, maar Martinez ziet een andere rol voor de aanvaller. "Zulke spelers komen altijd tot hun recht tussen de linies, wanneer ze kunnen combineren. Bij de Rode Duivels zie ik hem als een nummer tien", aldus de bondscoach.

Martinez ziet ook een grote verandering bij De Ketelaere. Niet op technisch of fysiek vlak, maar mentaal. "De eerste keer dat hij bij de selectie kwam had hij te veel respect", lacht Martinez. "Hij wilde het gras geen pijn doen en voetbalde te voorzichtig. Maar in de laatste periode, toen hij scoorde tegen Italië, zag je dat hij een speler is die klaar is voor dit niveau."