Eupen zet achterstand nog om tegen KV Mechelen en is door naar halve finales

22-12-2021 21:51
5

Eupen heeft zich als eerste gekwalificeerd voor halve finales van de Croky Cup. Het kwam op achterstand tegen KV Mechelen, maar wist dat nog om te zetten in een 1-3 overwinning.

KV Mechelen begon het best aan de partij en drukte KAS Eupen al snel naar achter. De kansen waren dan ook voor Malinwa, maar echt groot gevaar kwam daar niet uit. Het eerst echt grote gevaar zorgde wel meteen voor een doelpunt. Het was Igor De Camargo die na 22 minuten voetballen voor de verdiende voorsprong zorgde.

Die stand leek voor beide ploegen ook goed genoeg te zijn. Eupen moest aanvallen, maar deed dat niet. Thuisploeg Malinwa wachtte af en ging ook niet op zoek naar een dubbele voorsprong. Bij de rust bleef het dan ook 1-0.

De tweede helft begon leuker dan de eerste, met goede kansen voor beide ploegen. Eupen was de eerste ploeg die daarvan profiteerde en via Ngoy er 1-1 van maakte. Dat werd zelfs bijna 1-2, maar diezelfde Ngoy miste de kans op een tweede doelpunt.

Veel viel er daarop niet te noteren. KV Mechelen sloot achterin de rangen, maar vond zelf ook geen gaatje in de defensie van Eupen. De bezoekers deden dat uiteindelijk wel. Iets minder dan tien minuten voor tijd was het de altijd gevaarlijke Prevljak die Eupen naar de halve finales kon schieten. Dat werd helemaal zeker na nog een tweede doelpunt van de spits. 1-3.