Na Tielemans volgt ook Courtois, Engelse krant onder de indruk van Rode Duivel

Na Tielemans volgt ook Courtois, Engelse krant onder de indruk van Rode Duivel

22-12-2021 17:28 Laatste update: 17:55
2

Elk jaar maakt The Guardian een lijst op met de beste honderd voetballers van de afgelopen twaalf maanden. Dat is in 2021 niet anders. Het aftellen naar de nummer één is begonnen. Dinsdag kreeg Youri Tielemans een plekje in de top 100, woensdag staat daar ook Thibaut Courtois tussen.

Tielemans debuteerde als Belg in de lijst op plaats 99, maar is niet de enige landgenoot die een plekje krijgt. Zo zien we op plaats 53 Thibaut Courtois staan. Daarmee is hij wel enkele plaatsten gezakt na zijn 46e plek vorig jaar.

'Misschien omdat we hem minder aan het werk zagen in een seizoen waarin Real Madrid niets won en België al in de kwartfinales van het EK werd uitgeschakeld. Presteren deed hij dit seizoen sowieso wel. Bijna elke wedstrijd blinkt hij wel uit met een schitterende save', schrijft de Engelse krant.

De 29-jarige doelman is ook bezig aan een uitstekend seizoen met Real Madrid. Hij kwam tot dusver 24 keer in actie voor de Koninklijke en hield daarin maar liefst elf keer de nul en moest amper achttien tegendoelpunten slikken.

Laatste Belg?
Met een 53e plek staat Courtois al hoog in het lijstje, maar lijkt hij niet de laatste landgenoot te gaan zijn. Onder andere Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku worden nog in de ranglijst verwacht.