Zware uithaal richting fans Club Brugge: Meest racistische tribunes van België

Zware uithaal richting fans Club Brugge: "Meest racistische tribunes van België"

20-12-2021 14:00 Laatste update: 14:02
100

Na de partij tussen Club Brugge en RSC Anderlecht was er heel wat te doen om vermeend racisme van enkele supporters bij Blauw-Zwart. Journalist Hans Vandeweghe haalt zwaar uit.

In de Nederlandse pers spaart de journalist van De Morgen de kritiek op Club Brugge niet. Bij de NOS beschimpt hij de supporters van Club Brugge, maar ook die van K. Beerschot V.A. "Club Brugge heeft samen met Beerschot de meest racistische tribunes van België, dat is bekend", vertelt hij.

Volgens hem komt dat vermeende racisme er deels door de locatie van Blauw-Zwart. "Club Brugge speelt in West-Vlaanderen, waar heel weinig migranten zijn. Bovendien komen hun fans ook van het Vlaamse platteland, meestal niet uit steden. Blijkbaar hebben die mensen problemen met mensen van een andere kleur of nationaliteit", geeft Vandeweghe aan.

"Club Brugge is geen foute club", gaat Vandeweghe verder. "Maar het heeft een heel groot deel foute supporters en Blauw-Zwart durft niet in te gaan tegen de fans. Dat is in heel veel clubs in Europa nu, dat ze hun supporters niet durven aanpakken", besluit hij.

Club Brugge veroordeelde het vermeende racisme al via de officiële kanalen. Daarnaast lijkt de kans bijzonder klein dat Blauw-Zwart ook wordt bestraft. Zo hoorden naar verluidt zowel de officials als de match delegate geen racisme en blijft het dus bij het woord van Vincent Kompany.