'Ajax-terugkeer Eriksen niet aan de orde, andere clubs wel geïnteresseerd in Deen'

'Ajax-terugkeer Eriksen niet aan de orde, andere clubs wel geïnteresseerd in Deen'

18-12-2021 08:28

Een terugkeer van Christian Eriksen naar Ajax is op dit moment niet aan de orde, benadrukt transferexpert Fabrizio Romano. Ajax heeft de Deen niet benaderd voor een transfervrije overstap, terwijl twee andere clubs dat wel al deden.

Sinds vrijdag is Eriksen officieel clubloos. De creatieveling werd in het geruchtencircuit al in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax, maar de Amsterdammers hebben hem niet benaderd. Een overstap naar de regerend landskampioen ligt dus niet voor de hand voor Eriksen.

De 109-voudig international hoeft over interesse echter niet te klagen, vertelt zijn zaakwaarnemer Martin Schoots tegenover La Gazzetta dello Sport. "Ik kan wel zeggen dat Christian zal blijven voetballen. Twee clubs hebben me een paar weken geleden gebeld voor hem."

Nadat Eriksen in elkaar zakte op het EK van afgelopen zomer, heeft hij een defibrillator. Daar mogen spelers in de Serie A echter niet mee spelen, waardoor een vertrek bij Internazionale onvermijdelijk was. Op dit moment houdt Eriksen zijn conditie peil bij zijn oude club Odense BK.