Kompany wil scalp van Club Brugge: “Een punt interesseert me niet”

Kompany wil scalp van Club Brugge: “Een punt interesseert me niet”

17-12-2021 15:11
29

RSC Anderlecht neemt het zondag op tegen landskampioen Club Brugge. Vincent Kompany gaf een persconferentie voor de wedstrijd.

Kompany gaat vol voor de winst. "Ik zit hier vanaf mijn zesde en ik wil aan de spelers altijd duidelijk maken dat Anderlecht elke match moet winnen. Een punt interesseert me niet. Spelen op een andere manier dan de Anderlecht-manier ook niet. In mijn periode als coach van RSCA hebben we altijd wel goed gepresteerd in toppers. Maar om kampioen te worden moet je ook die kleinere matchen winnen. Voor mij begint het met een goeie voorbereiding tijdens de week."

Anderlecht heeft volgens Kompany een volledig andere ploeg. "Het is goed dat we een tweede keer tegen Club spelen voor nieuwjaar. Nu kunnen we er allebei naar toeleven, wij ook. Het is een belangrijke match en ze komt op een belangrijk moment. Het verschil kleiner dan vorig seizoen? Mijn ervaring is dat het eigenlijk altijd al elke zes maanden een ander beeld is geweest. Dit seizoen hebben we een totaal andere ploeg dan vorig seizoen.”

De ingesteldheid van Kompany en Anderlecht is altijd hetzelfde. “Ik wil hetzelfde zeggen als jaar geleden: gaan altijd naar Brugge om te winnen. Toen ik dat 14 maanden geleden zei was dat misschien van de pot gerukt. Maar het maakt niet uit of we beter zijn of niet, maar het is een ingesteldheid die je altijd moet hebben”, citeert Het Laatste Nieuws de oefenmeester van paars-wit.