VP 11: Vaste klanten staan op bij Anderlecht en Club Brugge

VP 11: Vaste klanten staan op bij Anderlecht en Club Brugge

17-12-2021 13:00 Laatste update: 19:00

Er gaat bijna geen dag meer voorbij zonder Belgisch voetbal. Op Speeldag 19 werden we verwend met enkele prachtige goals. Deze elf namen raakten in ons team. 

Bossut dweilt met de kraan open
We kiezen hier maar zelden voor een verliezende doelman, maar zonder Sammy Bossut had Zulte Waregem een pak slaag kunnen krijgen. Bossut redde nog heel wat ballen, maar kon coach Francky Dury niet meer redden.

Burgess als slot op de deur
Union speelt niet altijd fantastisch voetbal, maar kan het ook op reserve. De sterke Christian Burgess hield het tegen Zulte Waregem uitstekend dicht en maakte ook zelf de 0-2. Wesley Hoedt scoorde niet bij Anderlecht, maar verstuurde een paar uitstekende lange ballen en kwam nooit in de problemen tegen STVV.

Op de rechterkant kiezen we voor Robbe Decostere, die bewijst dat goede jeugd bij Cercle Brugge niet per se uit Monaco hoeft te komen. Bij KV Kortrijk draait de dieselmotor van Kristof D'Haene nu warm. De topvoorzetten beginnen te komen en deze keer scoorde hij ook zelf.

Revelatie van Cercle
Bij Cercle Brugge wordt er de laatste weken veel over Rabbi Matondo gepraat, maar wat gezegd van Leonardo Da Silva? De Braziliaan is een middenveld op zichzelf en brengt de nodige strijdkracht in het team. 

Op Anderlecht is Lior Refaelov terug een vaste waarde, en dat is hij ook hier. Refaelov was opnieuw bepalend met het eerste doelpunt tegen STVV. Kevin Vandendriessche speelde een uitstekende match tegen zijn ex-ploeg KV Oostende en hielp KV Kortrijk met een goal mee aan de zege. 

Vinnig drietal
Voorin kiezen we voor Junya Ito van KRC Genk, die uitpakte met een goal én een assist. De ongrijpbare Nikola Storm mag zeker ook niet ontbreken na zijn twee doelpunten tegen KAA Gent.

In het centrum kiezen we deze keer opnieuw voor Charles De Ketelaere. Het was een tijdje zoeken, maar Club Brugge heeft zijn beste positie gevonden. Hij wordt stilaan een rasechte spits en tekende voor twee goals aan Den Dreef.