Gomez keek zijn ogen uit bij RSC Anderlecht: 'Zoals La Masia van Barcelona'

Gomez keek zijn ogen uit bij RSC Anderlecht: 'Zoals La Masia van Barcelona'

17-12-2021 19:15
1

RSC Anderlecht haalde afgelopen zomer Sergio Gomez in huis. De Spanjaard kwam met de nodige adelbrieven. Hij werd namelijk opgeleid in de wereldberoemde jeugdacademie van FC Barcelona, al ziet Gomez niet enorm veel verschil met zijn huidige ploeg.

Gomez heeft ook de jonkies van Anderlecht al aan het werk gezien en die konden flink wat indruk op hem maken. "Ik was in positieve zin verrast over de kwaliteit die aanwezig is bij de U19 en U21 van Anderlecht", zegt Gomez bij Sport/Voetbalmagazine.

"Ik heb die jongens een paar keer aan het werk gezien in het stadion en ze hebben mij verbluft. Anderlecht doet me denken aan La Masía", gaat Gomez verder. "Omdat de club van jongs af een bepaalde stijl oplegt aan zijn jeugdelftallen en de jongeren tijdens hun hele opleiding voorbereidt om de plaats in te nemen van de spelers van de A-ploeg", aldus de Spanjaard.

Net zoals bij Barcelona probeert Anderlecht ook jonkies uit de eigen jeugd in de A-kern een plekje te geven. Momenteel zijn dat onder andere Rik Vercauteren, Hannes Delcroix, Lucas Lissens, Zeno Debast, Killian Sardella, Marco Kana, Yari Verschaeren, Anouar Ait El Hadj, Francis Amuzu, Antoine Colassin en Mario Stroeykens, al komt een groot deel daarvan de laatste maanden niet al te veel meer aan bod.