Cercle Brugge wint, STVV woedend na afgekeurd doelpunt in de extra tijd

11-12-2021 20:30 Laatste update: 20:45
14

In de strijd om het behoud heeft Cercle Brugge zaterdag een goede zaak gedaan. Het won met 1-2 op het veld van STVV. In de extra tijd keurde de ref een doelpunt van de thuisploeg af na een tussenkomst van de VAR. Door de zege springt Cercle Brugge in de stand over Zulte Waregem.

STVV en Cercle Brugge konden de drie punten goed gebruiken. De bezoekers waren voor de rust de betere ploeg, maar een doelpunt liet op zich wachten. Gescoord werd er pas op Stayen na de rust.

De troepen van Thalhammer kwam vroeg na de pauze op voorsprong via een corner. Utkus kopte de 0-1 tegen de touwen. Maar enkele minuten later was Utkus de schlemiel. In de eigen zestien ging hij in de fout. De bal ging op de stip en Brüls pakte het cadeautje uit.

Na de goal leek STVV eindelijk de match naar haar hand te zetten, maar het waren de bezoekers die terug op voorsprong wisten te komen. Ditmaal was Matondo de doelpuntenmaker. STVV ging voor de gelijkmaker en bij Cercle Brugge was het bibberen en beven. Matondo pakte in de extra tijd nog rood (twee keer geel).

In de 97e minuut knalde Cacace de 2-2 op het bord. Maar toen greep de VAR in. De scheidsrechter bekeek de beelden en oordeelde dat Didillon gehinderd werd. Het doelpunt ging niet door. STVV woedend. Trainer Hollerbach kreeg bij de Kanaries nog rood. De drie punten vertrokken naar Cercle Brugge. De Verening laat de voorlaatste plaats over aan Zulte Waregem. Cercle Brugge loopt ook nog uit op Beerschot. De Ratten verloren zaterdag met het kleinste verschil van Eupen.