Volleybalcoach Vande Broek beschuldigd van emotioneel misbruik, Kompany reageert

Volleybalcoach Vande Broek beschuldigd van emotioneel misbruik, Kompany reageert

10-12-2021 17:32
3

Vincent Kompany sprak vandaag de pers toe in aanloop naar de wedstrijd op het veld van RFC Seraing. Zaterdagavond moet RSC Anderlecht volop aan de bak om opnieuw voeling te krijgen met de top van het klassement. Hij wist de pers te vertellen hoe hij geniet van de gesprekken die hij voert met volleybalcoach Gert Vande Broek.

Vorig jaar maakte Kompany bekend dat hij geregeld in gesprek gaat met de coach van de nationale Belgische vrouwenvolleybalploeg. Gert Vande Broek helpt hem, naar eigen zeggen, om het trainerschap nog meer onder de knie te krijgen. Als jonge trainer gebruikt Kompany de volleybalcoach graag als klankbord om ideeën en ervaringen af te toetsen. “Hij is trouwens niet de enige topcoach met wie ik praat. Ik denk dat het belangrijk is meerdere klankborden te hebben”, zei Kompany.

Emotioneel Misbruik
De volleybalcoach kwam echter afgelopen week in opspraak nadat hij verzeild geraakt was in een rel rond emotioneel misbruik. Er kwamen meerdere getuigenissen naar buiten van ex-speelsters van Vande Broek. Onder andere beachvolleybalster Katrien Gielen deelde een opvallend verhaal in het volleyschandaal, ze werd naar eigen zeggen afgedreigd door Gert Vande Broeck. Kompany heeft zich hierover uitgelaten op de persconferentie van deze middag: “Ik zit daar vrij rustig in.”

Kompany getuigt
“Het zou makkelijk zijn om nu mee te gaan in de flow om mezelf in te dekken, maar ik kan alleen maar spreken over hoe ik hem ervaren heb,” getuigt Kompany op zijn beurt. “Voor mij is Gert iemand die heel kalm is, met een scherpe analyse, die volledig in lijn ligt met de manier waarop ik communiceer. In de omgang ken ik hem alleen maar als iemand die zacht, ervaren en academisch is en die dezelfde taal spreekt als de toppers in de voetbalwereld, die ik ook af en toe bel voor advies. Maar dat is één verhaal, mijn verhaal. Laten we het onderzoek afwachten om de waarheid naar boven te brengen.”