Club Brugge komt met de schrik vrij tegen Seraing en houdt drie punten thuis

04-12-2021 22:35 Laatste update: 22:45
85

Club Brugge heeft zaterdagavond met 3-2 van Seraing gewonnen. Alle vijf doelpunten vielen in de eerste helft.

In de beginfase moest Club Brugge zoeken naar het juiste tempo. Een sluw Seraing kon bijna profiteren van schoonheidsfoutjes in de defensie. Richting het kwartier kwam Club meer in haar spel. Vormer werd geduwd in het strafschopgebied: strafschop. Dost zette deze zuiver om: 1-0.

Club Brugge bleef sindsdien erg gevaarlijk, maar een goede Dietsch hield Seraing in de wedstrijd. Toch moest blauw-zwart opletten voor tegenstoten. Maziz en Mikautadze bleken erg gevaarlijk voor de verdedigers van Club Brugge.

Op het halfuur was het dan toch een tweede keer raak. Dost maakte zijn tweede van de avond. Hierna kwam Seraing weer meer opzetten. Dat resulteerde in de aansluitingstreffer: Jallow omspeelde Mignolet en legde de 2-1 binnen.

Opeens ging het heel snel. Enkele minuten later legde Sandra de 3-1 binnen, en nog eens een minuut later knokte Seraing zich terug naar 3-2 via Del Fabro. Een onwaarschijnlijke slotfase van de eerste helft.

Tweede helft
Ook de tweede periode begon erg geanimeerd. Aan de ene kant kon Maziz dreigen, aan de andere kant kopte De Ketelaere net over. Seraing leverde een harde strijd, maar gaf toch de nodige ruimte aan Club Brugge. Dost mistte onbegrijpelijk en ook Sandra had de 4-2 aan de voet.

Het deksel op de neus zou je dan denken, maar ook Seraing vergat de kansen die ze kregen af te maken. In de slotfase werd scheidsrechter Boucaut nog de boeman voor Seraing door geen strafschop te fluiten.

Club Brugge houdt drie punten thuis en wint voor het eerst in drie competitiewedstrijden.