Coronaproblemen bij de Rode Duivels: Is Origi de volgende in het rijtje?

Coronaproblemen bij de Rode Duivels: Is Origi de volgende in het rijtje?

Gepubliceerd: dinsdag 23 november 2021 om 10:45di 23-11-2021 om 10:45

Grote coronaproblemen bij de Rode Duivels na de interlands tegen Wales. Na Kevin De Bruyne testten ook Thorgan Hazard en Koen Casteels positief. Is Divock Origi de volgende in het rijtje?

Het Laatste Nieuws meldt dat de spelers elkaar besmet kunnen hebben, maar dat zijn echter speculaties. “Die kans dat De Bruyne hen heeft besmet is eerder klein. Kevin heeft een risicocontact gehad buiten de nationale ploeg. Hij heeft ons daarvan verwittigd. Wij hebben hem op dinsdag, de dag van de match tegen Wales, getest. Die PCR-test was negatief. 't Is pas vanaf woensdag dat hij positief getest heeft”, zegt bondsdokter Kristof Sas.

“Normaal gezien kan Kevin die dinsdag niet besmettelijk geweest zijn”, vervolgt Sas. “Omdat de PCR-test op dinsdag negatief was. En die kan een beginnende infectie normaal detecteren. Is het onmogelijk? Nee. Het kan dat ze het opgelopen hebben via Kevin, maar dat is niet noodzakelijk zo. Dat zullen we nooit weten.” De volgende in het rijtje kan echter al klaarstaan. Liverpool-coach Jurgen Klopp zal deze namiddag waarschijnlijk een update geven over Origi.

Origi trainde donderdag en vrijdag mee, maar de club liet dan weten dat hij ziek was. De komende dagen zal uitwijzen of Origi ook een positieve test heeft afgelegd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws