Standard pakt eerste zege in acht competitiewedstrijden tegen Eupen

20-11-2021 22:47
10

Standard heeft voor het eerst in acht competitiewedstrijden gewonnen. Het won met 1-0 van Eupen, het is tevens ook de eerste zege onder Luka Elsner.

Standard startte het gretigst aan de partij. Niet alleen op de tribunes, maar ook op het veld was er onmiddellijk vuurwerk te zien. Aan de overkant was Peeters de gevaarlijkste man met enkele pogingen. Tot grote doelkansen kwam het in de eerste twintig minuten nog niet.

Na die twintig minuten werd er met vuurwerk gegooid uit het vak van Eupen, ref Vergoote staakte de wedstrijd voor tien minuten. Na het intermezzo bleef Standard de gevaarlijkste ploeg. Bokadi en Klauss mistten de openingstreffer telkens nipt.

Net voor rust was het dan toch raak voor de Rouches. Agbadou verschalkte knullig zijn eigen doelman: 1-0

Tweede helft
Ook in de tweede helft bleef Standard over het algemeen dominant. Amallah trof de paal en ook Dussenne liet van zich spreken. Voor Eupen kon Agbadou gevaarlijk zijn. Tot een kwartier voor het einde zag de wedstrijd er somber uit.

Tegen het slot kwamen beide ploegen weer meer in de wedstrijd. Aan beide kanten solliciteerde men naar een doelpunt. In het absolute slot claimde Eupen nog een strafschop, maar de VAR zag er geen graten in. Standard wint met het kleinste verschil van Eupen.