Vanaken na nederlaag: Elke bal die voor de goal kwam, vloog binnen

Vanaken na nederlaag: "Elke bal die voor de goal kwam, vloog binnen"

20-11-2021 11:15
6

Club Brugge ging vrijdagavond, ondanks een 0-1-voorsprong, met 2-1 op het veld van KV Mechelen. Hans Vanaken legde na de wedstrijd de vinger op de blauw-zwarte wonde.

Vanaken vond dat zijn ploeg het qua pressing goed deed en ze weinig kansen weggaven. "Maar we lieten KV Mechelen misschien iets te makkelijk voetballen", zei Vanaken. De Rode Duivel liet optekenen dat Club Brugge te weinig toonde in balbezit en met te weinig durf speelde, zo schrijft Sporza

"Wij hadden de beste kansen in de eerste helft", aldus Vanaken. In die eerste helft werd er niet gescoord, maar na 51 minuten brak Bas Dost de score open in het voordeel van Club Brugge. "Na een 0-1-voorsprong moet je de wedstrijd gewoon uitspelen." Via Hugo Cuypers en Rob Schoofs boog Malinwa de achterstand om. "We gaven niet veel grote kansen weg, maar elke bal die voor doel kwam, vloog erin", concludeerde Vanaken.

Door de 2-1-nederlaag ziet Club Brugge KV Mechelen tot op 1 punt naderen in het klassement. Club Brugge blijft wel op plaats drie staan (27 punten), Mechelen behoudt de vierde plaats (26 punten). Antwerp dat op verplaatsing tegen STVV speelt en Union dat naar Oostende trekt, kunnen een kloof van respectievelijk drie en zeven punten slaan met Club Brugge.