Koeman krijgt trap na van Mingueza, die hij liet debuteren: 'Dat was er niet'

Koeman krijgt trap na van Mingueza, die hij liet debuteren: 'Dat was er niet'

18-11-2021 18:20
3

Óscar Mingueza denkt dat het ontslag van Ronald Koeman goed is geweest voor de selectie van FC Barcelona. De Spaanse verdediger stelt dat de kleedkamer op een gegeven moment niet meer geloofde in de ideeën van de Nederlandse oefenmeester.

In gesprek met TV3 vertelt Mingueza, die onder Koeman zijn debuut maakte voor Barça, over de geboren Zaandammer. "Het team vertrouwde niet meer in de ideeën, iedereen probeerde zijn eigen problemen op te lossen. We waren gewoon niet goed, individueel en als collectief niet. Ik weet zeker dat de zaken nu zullen veranderen en beter gaan worden. Ik denk niet dat het twee of drie maanden zal duren voordat de veranderingen zichtbaar zijn. Vanaf dit weekend zul je al nieuwe dingen zien."

"De kleedkamer had een verandering nodig", gaat Mingueza verder met zijn terugblik op het Koeman-vertrek. "De sfeer die we nodig hadden was er niet, spelers waren niet blij. En als je je niet goed voelt en het niet goed gaat, heb je een andere omgeving nodig. Ik weet zeker dat Xavi daarvoor zal zorgen."

Koeman was uiteindelijk ruim een jaar trainer van Barcelona. Hij zat al meerdere keren op de wip, maar na een nederlaag bij Rayo Vallecano viel het doek definitief. Xavi is aangesteld als de vervanger van Koeman.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie