Rode Duivel maakt helemaal geen indruk: 'Gaat niet mee naar het WK'

Rode Duivel maakt helemaal geen indruk: 'Gaat niet mee naar het WK'

17-11-2021 21:07
5

De Rode Duivels zijn er dinsdag niet in geslaagd de drie punten te pakken en speelden met 1-1 gelijk tegen Wales. In die partij kregen verschillende 'nieuwe' jongens een kans, maar niet iedereen kon overtuigen.

Daar is Divock Origi er één van. Voor het eerst in jaren begon hij nog eens in de basis, maar maakte hij maar weinig indruk. Hij heeft zich met zijn partij niet in de kijker gespeeld van bondscoach Roberto Martinez en volgens analist Philippe Albert heeft dat zijn WK-kansen helemaal verbrod.

De analist gelooft dan ook helemaal niet dat Origi er in 2022 bij zal zijn op het WK in Qatar. "Behoudens een cascade aan blessures, zal Origi gepasseerd worden voor Qatar", geeft hij aan bij SudPresse.

Albert vond dan ook niet dat Origi een goede partij speelde tegen Wales. Integendeel. "Op een knap afstandsschot in de eerste helft na, kunnen we niet zeggen dat hij punten heeft gescoord. Het is zelfs eerder het omgekeerde", besluit hij.

De concurrentie op de plek van Origi is ook niet min. Zo is Romelu Lukaku spits nummer één, maar krijgen ook Christian Benteke en Michy Batshuayi nog de voorkeur. Daarnaast is het nog de vraag hoe Dante Vanzeir en Loïs Openda de komende maanden blijven evolueren.