'Onbekende Belg' Van der Heyden zoekt nieuwe club: Mag iets avontuurlijker zijn

'Onbekende Belg' Van der Heyden zoekt nieuwe club: "Mag iets avontuurlijker zijn"

17-11-2021 20:49
1

Eerder deze week raakte bekend dat Stephan Van der Heyden een nieuwe uitdaging aangaat en richting India trekt. Hij is niet de enige in de familie Van der Heyden die nieuwe oorden opzoekt. Ook zoon Jasper Van der Heyden gaat voor een nieuw avontuur.

De 26-jarige flankaanvaller komt in de Faroër Eilanden uit voor topclub Klaksvik, waar hij kampioen mee werd. Na acht doelpunten en drie assists in twintig partijen vindt hij het ook hoog tijd voor een nieuwe club. Hij zal zijn contract niet verlengen, kondigt hij aan bij Het Laatste Nieuws.

"We kwamen niet tot een overeenkomst waarmee we allebei gelukkig waren", geeft Van der Heyden aan, die al op flink wat interesse kan rekenen. "Zowel van clubs op de Faröer als elders, maar daar kan ik nog niet te veel over uitweiden", aldus Van der Heyden.

België
Een terugkeer naar België komt er nog niet voor Van der Heyden. Net zoals zijn vader zoekt hij de 'vreemdere' voetbalbestemmingen op. "De bestemming mag iets avontuurlijker zijn", klinkt het.

De flankaanvaller begon als prof bij Lierse, maar wist er niet door te breken. Na avonturen bij ASV Geel, Hoogstraten en Zwarte Leeuw begon hij in 2018 aan zijn eerste buitenlandse avontuur bij het Ijslandse Throttur. In 2020 trok hij naar de Faeröer Eilanden, waar hij eerst uitkwam voor AB Argir.