Geen Lukaku, Hazard of De Bruyne bij volgende Duivelse bijeenkomst

Geen Lukaku, Hazard of De Bruyne bij volgende Duivelse bijeenkomst

17-11-2021 12:00
4

Roberto Martinez krijgt al een tijdje kritiek dat hij niet genoeg kansen geeft aan de jeugd. Daar komt binnenkort verandering in. Bij de volgende bijeenkomst zullen er geen Rode Duivels met meer dan 50 caps worden opgeroepen. Concreet betekent dat de afwezigheid van zowat alle toppers.

De Rode Duivels komen in maart voor het eerst terug samen voor een oefenstage. Daarin zullen waarschijnlijk enkele oefenwedstrijden worden afgewerkt. Zoek daarin vooral niet naar de gevestigde waarden. Rode Duivels met meer dan 50 caps zullen namelijk niet worden opgeroepen. Spelers als Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen, Axel Witsel, Eden Hazard en Yannick Carrasco krijgen dus wat extra rust.

In hun plaats zal er een leger aan jongeren worden opgeroepen. Dat opent vooral perspectieven voor de jongeren die nu al dicht bij de selectie zitten en hopen op een plekje op het vliegtuig richting Qatar. Alexis Saelemaekers, Sambi Lokonga, Charles De Ketelaere, Arthur Theate en Jeremy Doku zullen zich ongetwijfeld willen laten zien. Verder zullen ook nog enkele oudere spelers de bondscoach willen overtuigen. Christian Benteke, Michy Batshuayi, Leandro Trossard en Hans Vanaken zijn daar mogelijk enkele voorbeelden van.