Genkies kamperen op bank, Murillo (Anderlecht) houdt kans op WK

Genkies kamperen op bank, Murillo (Anderlecht) houdt kans op WK

17-11-2021 10:15

In Amerika werd er dinsdagnacht nog volop gestreden voor WK-tickets. De spelers van KRC Genk kwamen niet in actie, maar Michael Murillo van Anderlecht mocht wel opdraven en pakte een cruciale zege. 

Ike Ugbo maakte begin november bekend dat hij wil spelen voor Canada en werd meteen geselecteerd voor de interlandbreak. Na een korte invalbeurt tegen Costa Rica kwam hij niet in actie tegen Mexico. Canada won de match wel met 2-1 dankzij twee goals van Cyle Larin (ex-Zulte Waregem). Canada staat nu aan kop van de kwalificatiepoule.

In diezelfde poule won ook Panama haar match. Het werd in eigen huis 2-1 tegen El Salvador. Murillo speelde de volledige match en ziet zijn team naast Mexico op de derde plaats komen. De eerste drie plaatsen in die poule leveren een rechtstreeks ticket op voor het WK. De vierde moet Play-Offs spelen tegen een land uit een ander continent.

Colombia bleef steken op 0-0 tegen Paraguay, de voorlaatste in de poule van tien Zuid-Amerikaanse landen. Colombia staan zelf vierde en heeft met nog vier matchen te gaan voorlopig een WK-ticket beet. Het heeft echter evenveel punten als Peru en amper één punt voorsprong op Chili en Uruguay. Jhon Lucumi en Daniel Munoz (KRC Genk) bleven de volledige wedstrijd op de bank.