Rode Duivels spelen gelijk in overbodige wedstrijd tegen Wales

Rode Duivels spelen gelijk in overbodige wedstrijd tegen Wales

16-11-2021 22:39 Laatste update: 22:51
55

De Rode Duivels hebben hun WK-kwalificatiecampagne afgesloten met een gelijkspel. Tegen Wales speelden de troepen van Roberto Martinez 1-1 gelijk. 

De Rode Duivels waren al zeker van het WK. Martinez kon daarom enkele spelers een kans geven tegen Wales. Met Theate kreeg Casteels een echte debutant voor zich. In de aanval mocht De Ketelaere dan weer voor de eerste keer in de basis starten bij de Rode Duivels. Ook zijn Club Brugge-ploegmaat Vanaken begon tegen Wales, dat het zonder Bale deed tegen de Belgen.

Aanvoerder De Bruyne scoort
Door de afwezigheid van Eden Hazard kreeg De Bruyne de aanvoerdersband om de arm. De kapitein zette de Belgen na elf minuten verdiend op voorsprong. Wales had eigenlijk geen antwoord in huis. Het thuisland kwam op het halfuur wel langszij. De eerste kans voor Wales was meteen raak, maar het had daarvoor wel wat Belgische hulp nodig. Onder meer Witsel en Theate gingen onder de bal door, waardoor Moore Casteels kon verslaan.

Debuut Vanzeir
Na de rust viel er nog weinig te beleven. De stand veranderde niet meer. Bij de Belgen mocht Vanzeir nog invallen, maar ook de aanvaller van Union kreeg de 1-1 niet van het scorebord. De voorbereiding op het WK kan nu beginnen. Op het toernooi kunnen de Belgen Nederland tegenkomen. Oranje kroop dinsdag door het oog van de naald tegen Noorwegen.