Oranje-selectie schrikt van ongeval Van Gaal: Het gebeurde heel laat

Oranje-selectie schrikt van ongeval Van Gaal: "Het gebeurde heel laat"

15-11-2021 17:46

De spelers van Oranje zijn geschrokken van de val van Louis van Gaal, vertelt aanvoerder Virgil van Dijk. De zeventigjarige bondscoach heeft een breukje opgelopen en zit in een rolstoel.

"Het was zeker schrikken", reageert Van Dijk op de persconferentie. "Hij is helaas met de fiets gevallen en moest naar het ziekenhuis. Daar is alles gecheckt, maar we zijn natuurlijk hartstikke blij dat hij nog bij ons in het kamp is en ons morgenavond kan leiden."

Volgens Van Dijk heeft de blessure van Van Gaal geen invloed op de voorbereiding van Oranje. "Eigenlijk heeft het vrij weinig invloed. Het gebeurde heel laat. We hadden toen ook geen meetings gepland en we zijn overgegaan tot de orde van de dag. Vanochtend hadden we een belangrijke meeting en daar was hij samen met Danny Blind (assistent-bondscoach, red.) bij. Op het veld leidt hij ons nog steeds met het golfkarretje, zoals jullie konden zien."

Het Nederlands elftal stelde zaterdagavond diep teleur door een 0-2 voorsprong weg te geven tegen Montenegro. Dat hakte erin, aldus Van Dijk. "Inmiddels gaat het wel weer goed, maar het was heel zwaar voor ons allemaal. Ongeloof overheerste. We weten alleen dat die knop héél snel om moest. Daar hebben we gisteren over gesproken. Daarna is er ook een streep onder gezet."