Marca: Barcelona en Xavi zetten dikke streep door droom Dani Alves

Marca: Barcelona en Xavi zetten dikke streep door droom Dani Alves

11-11-2021 11:33

Dani Alves keert niét terug naar FC Barcelona. Dat meldt Marca. De Spaanse krant zet een dikke streep door de Braziliaanse geruchten dat de inmiddels 38-jarige Alves mogelijk weer aan de slag gaat in Camp Nou.

Alves droomde van een terugkeer en zou binnenkort in gesprek gaan met een delegatie van Barcelona, maar dat is volgens Marca allemaal niet aan de orde. De technische staf onder leiding van de nieuwe trainer Xavi Hernández én het bestuur sluiten een hereniging met de Braziliaan uit.

Barcelona wil in de winterse transferperiode meteen beginnen met de herinrichting van de selectie en de komst van een 38-jarige, clubloze voetballer past niet in de profielschets. Wel heeft Barça 'maximaal respect en maximale bewondering' voor Alves, verduidelijkt Marca.

De Braziliaan, die ook voor Sevilla, Juventus, Paris Saint-Germain en São Paulo speelde, zou in de toekomst wellicht een rol kunnen krijgen binnen de club, maar niet als speler. Hij speelde tussen 2008 en 2016 liefst 391 wedstrijden voor Barcelona en won er 23 prijzen.