Napoli-aanvaller Mertens laat zich uit over mogelijke terugkeer naar België

Napoli-aanvaller Mertens laat zich uit over mogelijke terugkeer naar België

10-11-2021 20:15
5

Dries Mertens is zo stilaan bezig aan de laatste jaren van zijn carrière en moet dus enkele belangrijke beslissingen over zijn toekomst nemen. Zet hij een stapje terug naar België? Die kans lijkt klein.

De inmiddels 34-jarige Mertens werd de voorbije jaren weleens gelinkt aan een terugkeer naar België. Dat hij een aflopend contract heeft bij Napoli, waar hij ook geen basispion meer is, doet de hoop van enkele Belgische clubs wellicht opflakkeren. Al wordt die hoop al snel de kop ingedrukt.

Zo is Mertens niet van plan om al (of ooit) terug te keren naar ons land. "Ik ben heel gelukkig bij Napoli en ik wil daar nog zo lang mogelijk voetballen. Als zij beslissen niet meer met verder te gaan, dan zien we wel weer. Maar terugkeren naar België? Zeg nooit nooit, maar ik denk het niet", gaf hij aan op zijn persconferentie.

In ons land heeft Mertens, die werd opgeleid bij Stade Leuven, RSC Anderlecht en KAA Gent enkel voor Eendracht Aalst wedstrijden gespeeld. Daarna kwam hij nog uit voor AGOVV, FC Utrecht, PSV en uiteindelijk Napoli.