Wie vervangt Lukaku? “Ik kies voor De Ketelaere met vervanger Vanzeir”

Wie vervangt Lukaku? “Ik kies voor De Ketelaere met vervanger Vanzeir”

10-11-2021 09:26
6

Wie zal Romelu Lukaku vervangen in de aanval bij de Rode Duivels? Ook Michy Batshuayi is afwezig dus Christian Benteke, Divock Origi, Charles De Ketelaere en Dante Vanzeir zijn de overgebleven opties.

Tegenover Gazet van Antwerpen schuift Alex Czerniatynski Club Brugge-aanvaller De Ketelaere naar voren. “Dit is het moment om De Ketelaere te brengen. Ik heb alle wedstrijden van Club Brugge gezien. Hij maakt toch indruk, ook in de Champions League, en scoorde net nog met die knappe volley tegen Standard.”

De Rode Duivels zijn zo goed als zeker al geplaatst voor het WK. “Bovendien: negen kansen op tien dat we ons plaatsen voor dat WK. Dus dan vind ik ook dat we kansen mogen geven aan de jeugd. Ik stel wel een compromis voor: laat hem niet twee keer negentig minuten spelen, maar 65 of zo. Dan is hij even content en kan Clement niet klagen.”

In belangrijke wedstrijden kiest Czerniatynski wel voor de ervaring. “Pas op, mocht het een belangrijkere match zijn of tegen een sterkere tegenstander, zou ik misschien voor Benteke of Origi gaan, gezien hun ervaring. Maar nu kies ik De Ketelaere en als eerste vervanger zelfs Vanzeir. Ongelofelijk hoe die bezig is, al veertien matchen lang.”