'Xavi betaalt de helft van eigen afkoopclausule om naar FC Barcelona te kunnen'

'Xavi betaalt de helft van eigen afkoopclausule om naar FC Barcelona te kunnen'

05-11-2021 17:24
2

Xavi gaat de helft betalen van zijn eigen afkoopclausule om naar FC Barcelona te kunnen gaan. Dat melden verschillende Spaanse media, waaronder Marca en Mundo Deportivo. Barça betaalt de andere helft van het bedrag.

Xavi stond onder contract bij Al-Sadd, dat hem niet naar Catalonië wil laten gaan. De Spanjaard heeft echter een afkoopclausule van vijf miljoen in zijn contract. Barça kan die zelf wel betalen, maar de Financial Fair Play-regelgeving vormt een probleem. Daardoor hoesten Xavi en Barcelona allebei 2,5 miljoen euro op. Op die manier kan de overgang alsnog plaatsvinden.

De overstap van Xavi is financieel behoorlijk complex. Daardoor heeft Barcelona nog niks gemeld over de trainer, terwijl Al-Sadd zijn vertrek wel al aankondigde. De verwachting is echter dat Xavi spoedig zal tekenen in Camp Nou. Tot die tijd blijft interim-trainer Sergi Barjuán voor de groep staan bij de Catalaanse club.

Bij Barcelona gaat Xavi Ronald Koeman opvolgen. De Nederlandse trainer werd ontslagen na een 1-0 nederlaag bij Rayo Vallecano. Het hoofd van Koeman lag al langer op het hakblok.