Worstelend Feyenoord alsnog op rozen: Dessers weer met heldenrol

04-11-2021 23:01
2

Feyenoord heeft gouden zaken gedaan op een moeizame voetbalavond in een kletsnat Berlijn. Van harte ging het niet, maar Feyenoord won ook zijn tweede wedstrijd tegen Union Berlin en is al nagenoeg zeker van Conference League-overwintering: Union-doelman Andreas Luthe deed Cyriel Dessers de winnende 1-2 cadeau.

Het veld van het Olympia Stadion was van meet af aan zwaar, maar het leek Feyenoord in eerste instantie weinig te deren. De eerste de beste kans voor de bezoekers zat er meteen in. Bryan Linssen trof de paal, maar Luis Sinisterra maakte in de rebound vanuit een moeilijke hoek de 0-1.

Feyenoord hield die voorsprong lange tijd zonder noemenswaardige problemen vast. In de loop van de eerste helft kwam er toch nog meer druk van Sheraldo Becker en de zijnen. Op slag van rust werd de Berlijnse druk Feyenoord te veel: de Rotterdammers kregen de bal maar niet ver genoeg weg en Christoph Trimmel krulde op fraaie wijze de 1-1 achter Justin Bijlow.

Ook na rust was het vooral Union dat de klok sloeg. Bryan Linssen stuitte na een spaarzame uitval op Luthe, maar Genki Haraguchi had direct na rust al een grote kans gekregen en de wedstrijd bleef zich op de helft van Feyenoord afspelen. Union leek één keer vrij baan te krijgen, maar Marcos Senesi greep in met een magistrale sliding. Vrijwel meteen daarna viel de 1-2: Luthe gleed weg en Dessers profiteerde dankbaar.