Paintsil en Preciado overtuigen en helpen Genk aan punt tegen West Ham

04-11-2021 20:36
10

KRC Genk heeft in eigen huis toch nog een punt kunnen pakken tegen West Ham United. De Limburgers kwamen op voorsprong, gaven die volledig uit handen maar wisten na een goed slot (en wat geluk) nog een punt te pakken. Het werd 2-2.

John van den Brom koos ervoor om Theo Bongonda op de bank te laten en Joseph Paintsil weer een basisplek te geven. De juiste keuze, bleek het aanvankelijk. Na een schitterende pass van Junya Ito kwam de bal tot bij zijn ploegmaats Paintsil, die er na enkele minuten al 1-0 van maakte.

Bij West Ham United koos men een half B-elftal, maar dat leek niet goed uit te pakken. Enkele minuten later had Paul Onuachu de 2-0 maar binnen te koppen, maar ging de bal niet in doel. Toch was het duidelijk, Genk was baas. Dat zorgde duidelijk voor frustraties bij West Ham, dat al vroeg begon met de gemene overtredingen en vooral Ito het voetballen probeerde te beletten.

Genk bleef kansen bij elkaar voetballen, maar ook West Ham toonde zich meermaals gevaarlijk.De beste mogelijkheden bleven evenwel voor de Limburgers, al bleven de doelpunten uit. Ook West Ham kreeg voor het slot nog een uitstekende kans op de gelijkmaker, de ruststand bleef echter 1-0.

In de tweede helft schakelde West Ham duidelijk een versnelling hoger en was het bibberen en beven voor Genk. De thuisploeg moest overleven om geen doelpunt te slikken en deed er alles aan om die voorsprong te behouden. David Moyes greep ook in en bracht onder andere Soucek, Bowen en Fornals op het veld. Hij wilde duidelijk winnen.

Dat loonde al meteen. Net voor het uur kreeg Benrahma de bal, hij schoot de bal voorbij Vandevoordt. Voor Genk werd het nog een half uur zwoegen om toch dat puntje thuis te houden. Dat deed het uiteindelijk niet. Benrahma bleef flitsen en gaf West Ham iets minder dan tien minuten voor tijd de voorsprong. Een flinke klap voor Genk, maar opgeven deden de Limburgers niet.

Van den Brom bracht Angelo Preciado op het veld en dat bleek een gouden wissel te zijn. De rechtsachter gaf de bal voor doel, Soucek verschalkte zijn eigen doelman en Genk weer in feestmodus.