Gumienny lovend over ref Vergoote tijdens Anderlecht-OHL: “Een goede uitstraling”

Gumienny lovend over ref Vergoote tijdens Anderlecht-OHL: “Een goede uitstraling”

02-11-2021 09:45
49

RSC Anderlecht-OHL stond bol van incidenten, maar volgens Serge Gumienny heeft ref Jasper Vergoote die wedstrijd goed aangepakt. Gumienny gaf zijn mening tegenover Het Belang van Limburg.

Gumienny zag veel goede beslissing afgelopen speeldag. “Als het goed is zeggen we het ook. Zo corrigeerde de VAR correct bij onder meer Gent-Union (goal Dante Vanzeir, nvdr.) en Cercle Brugge-Antwerp (strafschop voor de bezoekers, red.).”

Ook zag Gumienny goede keuzes bij Anderlehct-OHL. “Anderlecht kreeg tegen OH Leuven een terechte strafschop tegen. Even leek daar het verhaal van de speeldag plaats te gaan vinden toen een supporter tijdens het nemen van de penalty een tweede bal richting het veld gooide. Zoals u weet, kwam die niet over de lijn en moest die niet hernomen worden. De misser van Kaba bleef dus gehandhaafd.”

Gumienny is lovend over Vergoote. “Laat mij dan maar eens lovend zijn over een jonge arbiter. Jasper Vergoote had ik in de bekermatch tussen Westerlo en Antwerp al bezig gezien en nu vond ik hem in Anderlecht - OH Leuven ook sterk. Hij heeft een goede uitstraling en laat zien dat hij de boel onder controle heeft, zonder daarvoor gekke stoten uit te halen.”