Grote kritiek op nieuwe RSZ-regeling: 'Willen ze het Belgisch voetbal dood?'

Grote kritiek op nieuwe RSZ-regeling: 'Willen ze het Belgisch voetbal dood?'

31-10-2021 19:30
23

Voor het Belgische voetbal dreigt er binnenkort een RSZ-wijziging te komen en zullen alle voetbalclubs dus een pak meer boeten betalen. Een flinke slok op de borrel voor clubs die het financieel nu al moeilijk hebben. KAA Gent-manager Michel Louwagie luidt de alarmbel.

Gent heeft financieel geen problemen, maar de manager van de Buffalo's vreest wel voor andere Belgische clubs. Volgens hem zou zo'n RSZ-wijziging ook helemaal niemand helpen. "Het is een symbooldossier: op de begrote besparing van 2 miljard is 30 miljoen euro peanuts", klinkt het duidelijk in De Zondag.

Volgens Louwagie zouden Belgische clubs met de nieuwe RSZ-wijziging plots flink wat meer gaan moeten betalen. "Meteen het meest van heel Europa, terwijl we nu nog netjes middenin zitten", geeft hij nog aan. Hij vreest dan ook voor het Belgisch voetbal. "Wil men ons dan helemaal dood doen", vraagt Louwagie zich af.

"Met die nieuwe regeling gaan we geen toppers als Kums, Odjidja, Ngadeu…, spelers die het verschil maken, kunnen aantrekken… Dan worden we een Mickey Mouse-competitie. Is het dat wat we willen? Voor die peanuts van 30 miljoen euro", besluit hij.