Mitrovic niet te stoppen: ongelooflijke statistieken voor ex-spits van Anderlecht

Mitrovic niet te stoppen: ongelooflijke statistieken voor ex-spits van Anderlecht

30-10-2021 19:00 Laatste update: 31-10-2021 18:00
5

FC Fulham is bezig aan een goed seizoen in The Championship en staat momenteel op een tweede plek in de Engelse Tweede Klasse. De club uit Londen mag daarvoor Aleksandar Mitrovic (ex-RSC Anderlecht) bedanken, die dit seizoen niet is af te stoppen.

Met zijn hattrick tegen West Bromwich Albion was Mitrovic zaterdag nog de grote uitblinker voor Fulham. Drie doelpunten in de partij bleken genoeg om Fulham aan een 3-0 overwinning te helpen tegen de titelconcurrent. Het was nog maar eens de bevestiging dat Mitrovic dit seizoen niet is af te stoppen in The Championship.

Zo speelde Mitrovic dit seizoen vijftien competitiewedstrijden voor Fulham, waarin hij goed was voor achttien(!) doelpunten. Hij is daarmee uiteraard topschutter van Fulham (de eerste achtervolger is Harry Wilson met drie doelpunten), maar ook topschutter van The Championship.

Niemand in de Engelse Tweede Klasse komt momenteel maar in de buurt van Mitrovic dit seizoen. Zijn eerste achtervolgers zijn Ben Brereton Diaz (Blackburn) en Dominic Solanke (Bournemouth), die elk tien doelpunten hebben gescoord. Opvallend feitje: vorig seizoen waren er in The Championship slechts vijf spelers die meer hadden gescoord dan Mitrovic dit seizoen heeft gedaan.

Record voor Mitrovic?
Met zijn achttien doelpunten is de ex-spits van Anderlecht ook goed op weg om een absoluut record neer te zetten in The Championship. Afgelopen seizoen wist Ivan Toney nog te imponeren door 31 doelpunten te scoren, maar dat record lijkt Mitrovic met nog dertig partijen te gaan dit seizoen te gaan breken.

Voor Mitrovic zou het alvast niet de eerste keer zijn dat hij topschutter wordt. Ook in 2019-2020 scoorde hij – samen met Ollie Watkins – de meeste doelpunten in The Championship. De Serviër was toen goed voor 26 stuks, slechts acht meer dan hij er dit seizoen al heeft gescoord.

Ook bij RSC Anderlecht werd hij al eens topschutter. Hij was in het seizoen 2014-2015 goed voor twintig doelpunten bij paars-wit, vijf meer dan toenmalig KV Kortrijk-spits Ivan Santini.