Supportersgeweld is niet toegenomen, maar er is wel meer media-aandacht voor

"Supportersgeweld is niet toegenomen, maar er is wel meer media-aandacht voor"

Gepubliceerd: dinsdag 26 oktober 2021 om 09:30di 26-10-2021 om 09:30

Laatste update: dinsdag 26 oktober 2021 om 09:38di 26-10-2021 om 09:38

De afgelopen weken eiste de Belgische voetbalfan de hoofdrol op tijdens heel wat 1A-wedstrijden. Dat vaak niet op een positieve manier. Uit een rondvraag bij de politiediensten blijkt nu dat fans met een stadionverbod nog te gemakkelijk binnengeraken bij voetbalwedstrijden.

"We moeten kijken naar andere methoden om de stadionverboden te doen naleven", zo meldt de Pro League. Het Nieuwsblad weet dat er in België jaarlijks "meer dan duizend" supporters beboet worden voor wangedrag in de stadions. Toch geraken supporters met een stadionverbod nog vaak binnen tijdens de wedstrijden. 

De politie meldde aan Het Nieuwsblad dat je bij veel clubs je abonnement simpelweg kan doorgeven. Ook kan iedereen met een QR-code zonder problemen een stadion binnen wandelen, ongeacht een stadionverbod. Stijn Van Bever van de Pro League liet optekenen dat vroeger mensen met een stadionverbod zich op het uur van de wedstrijd moesten aanmelden bij de politie. "Het zou niet slecht zijn als dit opnieuw systematisch gebeurt", aldus Van Bever.

Volgens de politieagenten die Het Nieuwsblad te woord stonden, is het geweld in de Belgische stadions niet toegenomen, maar is er gewoon meer media-aandacht voor. Ook treedt de voetbalbond harder op bij incidenten, wat de schijnwerpers meer op het supportersgeweld zou richten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: Jupiler Pro League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws