Negatieve test niet geldig bij Leipzig: gevaccineerde of herstelde fans wel welkom

Negatieve test niet geldig bij Leipzig: gevaccineerde of herstelde fans wel welkom

Gepubliceerd: maandag 25 oktober 2021 om 18:45ma 25-10-2021 om 18:45

RB Leipzig gaat in de eerstkomende thuiswedstrijden geen supporters toelaten die niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Die beslissing heeft de Bundesliga-club genomen, nadat de coronamaatregelen in de regio Saksen zijn aangescherpt.

Het besluit zorgt ervoor dat supporters met een negatieve test het stadion niet meer inkomen. Leipzig had ervoor kunnen kiezen om fans met een negatieve test wél binnen te laten, maar dan zou de capaciteit verlaagd moeten worden. De helft van het stadion zou dan gevuld mogen worden. Door de keuze van Leipzig om alleen fans die gevaccineerd zijn of juist net hersteld zijn van het virus binnen te laten, mag er meer publiek in het stadion.

Directeur Oliver Mintzlaff begrijpt weinig van de strenge regels in de regio Saksen. "Allereerst wil ik zeggen dat Leipzig ongelooflijk trots is op de fans", zo begint hij op de clubwebsite. "Wat betreft de nieuwe toeganseisen bij de wedstrijden: we begrijpen niet waarom deze maatregelen gelden voor voetbalwedstrijden waarbij iedereen gevaccineerd, getest of net hersteld is."

Het feit dat er in de verschillende Duitse regio's allemaal verschillende regels gelden, voelt raar voor Mintzlaff. "Het zorgt voor competitievervalsing. In ons stadion is het absoluut veilig, vanwege de verschillende hygiënemaatregelen. Ik vind het raar dat er voor kerstmarkten bijna geen maatregelen zijn, maar dat bij ons het stadion niet vol mag wanneer we met negatieve testen blijven werken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws