Opnieuw kritiek op wissels: 'Martinez wachtte met wisselen tot het te laat was'

Opnieuw kritiek op wissels: 'Martinez wachtte met wisselen tot het te laat was'

08-10-2021 10:00
13

Opnieuw niet. De Rode Duivels sloegen er ook in de halve finale van de Nations League niet in te winnen. Dat levert opnieuw kritiek op voor bondscoach Roberto Martinez.

Chef voetbal van Het Belang van Limburg, Kristof Liberloo, zag dat Martinez opnieuw fouten maken. Volgens hem wisselde de bondscoach opnieuw te laat. ‘Martinez wachtte met wisselen tot het te laat was. Mogelijk hadden de Belgen ook met vroegere wissels alsnog verloren. Maar toch zal het de Spanjaard aangewreven worden, want ook tijdens het EK pakten zijn vervangingen niet uit zoals verhoopt’, zegt Liberloo.

De journalist kijkt dan vooral naar spelers als Tielemans en Hazard. Zij presteerden onder hun niveau, maar mochten toch een bepaalde tijd blijven staan. ‘Naast Tielemans bleef ook Eden Hazard steken in goede bedoelingen.’

Als klap op de vuurpijl kwam er vóór de match al veel commentaar op de opstelling van Tielemans, veel supporters zagen liever Vanaken startten. Liberloo ziet de strategie daarachter: ‘Roberto Martinez is een coach die zijn spelers veel vertrouwen geeft. Ook als het even minder loopt. Dan selecteert hij hen nog, dan brengt hij hen nog aan de aftrap’, aldus de HBVL-watcher.