Woorden Leye niet gewaardeerd: Hij sprak soms meer als analist dan als trainer

Woorden Leye niet gewaardeerd: "Hij sprak soms meer als analist dan als trainer"

05-10-2021 09:26
3

Mbaye Leye is de laan uitgestuurd bij Standard Luik. Guillaume Gautier van Sport/Footmagazine volgt de Rouches op de voet en laat zich uit over de situatie in Luik.

Leye hield zich bij interviews nooit in en spaarde de kritiek voor zijn manschappen dan ook niet na een mindere prestatie. "Leye was heel hard voor zijn spelers. Ook voor de camera's was hij heel kritisch. Soms was hij kritischer voor zijn spelers dan voor zichzelf en dat werd niet altijd gewaardeerd."

Er gingen verschillende zaken mis bij Leye en Standard. "De richtlijnen op het veld waren ook niet altijd duidelijk, soms zelfs contradictorisch: druk zetten, maar toch je positie behouden. Veel spelers wisten niet wat ze moesten doen. Er was geen duidelijkheid", citeert Sporza.

Volgens Gautier sprek Leye soms te veel als analist en te weinig als coach. "Ik was zelf ook vaak verrast door zijn discours in de media. Hij heeft zelf lange tijd als analist gewerkt en weet dus hoe de media in elkaar zitten. Maar soms sprak hij meer als analist dan als trainer."