OFFICIEEL: Danjuma naar Villarreal, kassa voor Club Brugge rinkelt mee

OFFICIEEL: Danjuma naar Villarreal, kassa voor Club Brugge rinkelt mee

19-08-2021 11:26
2

Arnaut Danjuma heeft zijn transfer naar Villarreal CF afgerond. De Nederlandse vleugelaanvaller komt over van het Engelse Bournemouth, dat uitkomt in de Championship, de Engelse tweede klasse. Met de toptransfer zou zo’n 20 miljoen euro gemoeid zijn.

Danjuma zet bij Villarreal zijn handtekening onder een vijfjarig contract, tot de zomer van 2026. Afgelopen seizoen speelde Danjuma zich in de kijker met zeventien goals en acht assists in het Championship. Mede door deze prestaties was er veel interesse in de aanvaller.

Bij Villarreal mag Danjuma zich opmaken voor Champions League-voetbal. De Spanjaarden ​​​​​​dwongen een ticket af voor het miljardenbal, door afgelopen seizoen de Europa League te winnen. In de finale werd Manchester United na een lange strafschoppenreeks verslagen.

Danjuma speelde eerder bij PSV, NEC en Club Brugge. Club Brugge zou nog een aardige procent overhouden, de Eindhovenaren hebben naar verluidt recht op drie procent van de transfersom. NEC zou aanspraak maken op één procent van de transfersom.